BookSpot Literatuurprijs Fictie (Nederland)
Vanaf 1 januari 2015 is BookSpot (toen nog ECI genaamd) de nieuwe partner van de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie. De AKO Literatuurprijs was sindsdien de ECI Literatuurprijs en aan de werkwijze van de jury veranderde niets. De ambitie van online boekwinkel BookSpot is de genomineerde boeken bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.
Per 1 maart 2018 is de naam van ECI veranderd in BookSpot, en daarmee heeft ook de prijs een naamsverandering ondergaan.

De BookSpot Literatuurprijs is, net als voorheen de AKO Literatuurprijs, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen. De boeken moeten verschenen zijn tussen 1 juli van het jaar waarin de prijs wordt uitgereikt en 1 juli van het voorgaande jaar.

De auteur van het bekroonde boek ontvangt een bedrag van € 50.000, de auteurs van de overige genomineerde boeken ontvangen een bedrag van € 5.000. De BookSpot Lezersprijs bedraagt € 10.000.

In 2019 is de BookSpot Literatuurprijs Fictie in het leven geroepen.

Naar de overzichtspagina

Delen