Jan Wolkers Prijs 2017

Ga direct naar

Details:

Op 17 september 2017 is bekendgemaakt welke boeken van de longlist de shortlist hebben gehaald. De uiteindelijke winnaar van de Jan Wolkers Prijs, een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, de Volkskrant en VARA's Vroege Vogels, is op 15 oktober 2017 bekendgemaakt tijdens een speciale uitzending van Vroege Vogels, live vanuit kasteel oud Poelgeest in Oegstgeest.

De jury van de Jan Wolkers Prijs 2017 bestond uit:
Karina Wolkers
Allard Stapel
Jean-Pierre Geelen
Anneke Naafs

Naast de Jan Wolkers Prijs werd een Jan Wolkers Oeuvreprijs uitgereikt, een eenmalige prijs, ingesteld ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de Jan Wolkers Prijs.


Winnaar

  • Dik van der Meulen

    Uit het juryrapport:
    "Zodra het ook maar even lijkt dat een wolf een poot op Nederlandse bodem heeft gezet, dan kun je de klok erop gelijk zetten: de beer is los, wekenlang in de media. Zijn we collectief bevangen met het Roodkapje-syndroom? Kinderen van de nacht is rijke geschiedschrijving over de natuur- en cultuurhistorie van de wolf. Het biedt ook stof tot nadenken over onszelf."
    “Van der Meulen heeft op sublieme wijze lichtheid weten te paren met diepgang. De lezer wordt door de bezieling van de auteur meegevoerd in een haast sprookjesachtige wereld die hij of zij niet eerder zo grondig en gedetailleerd leerde kennen. Het boek dat al met al een grootse prestatie genoemd mag worden, wordt met liefde bekroond.”

Genomineerd

Longlist

Naar de overzichtspagina

Delen