Directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer verlaat CPNB

Gepubliceerd: 14-11-2017

Directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer verlaat na ruim zeven jaar per 1 februari 2018 de Stichting CPNB. "Met pijn in het hart en met groot vertrouwen in de toekomst van de CPNB en haar mensen heb ik besloten mijn bakens te verzetten. Het was een grote eer en genoegen om leiding te mogen geven aan een van de mooiste stichtingen van Nederland die zich inzet voor zoiets belangrijks als het boek en lezen."

Van Nispen gaat vanaf 1 februari aan de slag als algemeen directeur bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. "Hier komen voor mij alle zaken samen waar ik in mijn werkende leven mee te maken heb gehad. Tekst, beeld en geluid. Verhalen maken in alle vormen. Een instituut met een rijke collectie en een aantal grote uitdagingen voor de boeg, waarvan het nieuw vormgeven van het museum er slechts een is."

Van Nispen (1964) trad op 1 juni 2010 in dienst bij de CPNB. Hij werd destijds aangenomen vanwege zijn creativiteit en vernieuwingsdrang. Onder zijn energieke leiding werd meteen het Boekenweekgeschenk als e-boek uitgegeven en heel recent werd het experiment Nederland Leest gehouden waarbij een uniek verhaal is geschreven door een bestsellerauteur samen met een literaire robot. Daarnaast werden zo goed als alle bestaande campagnes vernieuwd en nieuwe succesvolle campagnes zoals de Po√ęzieweek en de Literatour, de Boekenweek voor jongeren, gelanceerd. Ook was hij de motor achter vele nieuwe initiatieven zoals de Leescoalitie en Jaar van het Boek. Van Nispen wist met zijn inspirerende manier van leidinggeven de CPNB een nieuwe richting te geven.

Het bestuur van de CPNB en adjunct-directeur Esther Scholten hebben het voornemen op korte termijn te beginnen met de werving van een directeur.