Eenmalig magazine over het werk van John Grisham

Gepubliceerd: 12-01-2009

In de tweede helft van vorig jaar begonnen Francine Oomen en Sonja Bakker ieder met een eigen tijdschrift. Ze waren daarin voorafgegaan door mediafiguren als Rik Felderhof, Linda de Mol, Matthijs van Nieuwkerk, Catherine Keyl en (eenmalig) Youp van ’t Hek. A.W. Bruna Uitgevers heeft nu aangekondigd dat het eenmalig een glossy uitbrengt ter promotie van het nieuwe boek van John Grisham. Dit John Grisham Magazine verschijnt op 27 januari in een oplage van 200.000 exemplaren en is dan gratis verkrijgbaar in de Nederlandse boekhandel.

De getuige is de titel van de nieuwe Grisham die wereldwijd op 27 januari verschijnt. Kyle McAvoy daarin behoort tijdens zijn studie rechten tot de besten van zijn jaar en wordt gekozen tot hoofdredacteur van het Yale Law Journal. De glanzende carrière als advocaat die voor hem in het verschiet ligt, wordt echter bedreigd door een duister geheim dat hij al vijf jaar met zich meedraagt. Als er een video-opname zou opduiken van iets wat tijdens een feestje is gebeurd, zal zijn leven in een nachtmerrie veranderen en staat er veel meer op het spel dan die beloftevolle carrière.

Het John Grisham magazine bevat onder meer een interview met Grisham door journalist en Gouden Strop-winnaar Elvin Post, een voorwoord van strafpleiter Geert-Jan Alexander Knoops en een fragment uit De getuige. In 2009 brengt Bruna verder elke twee maanden twee voordeeledities, in een nieuwe vormgeving, uit van de titels van Grisham. Deze maand zijn dat Advocaat van de duivel en Achter gesloten deuren.

Tekst en copyright: Jef van Gool / Literatuurplein

Delen
Koppelingen
Personen