Exclusief iPad-magazine Benali Boekt

Gepubliceerd: 29-03-2011

Vanaf 10 april zendt de NTR op zes zondagavonden op Nederland 2 van 22.55 uur tot 23.20 uur Benali Boekt uit, een serie gesprekken waarin Abdelkader Benali met zes schrijvers ingaat op de thema’s in hun werk. Met Connie Palmen, Thomas Rosenboom, Tommy Wieringa, Doeschka Meijsing, Leon de Winter en Ramsey Nasr gaat hij op zoek naar de bron van hun schrijverschap. Bij die serie lanceert de NTR het digitale tijdschrift Benali Boekt voor de iPad.

Primeur in omroepland
Vanaf de eerste uitzenddag, 10 april, is het gratis te verkrijgen. Het bevat onder meer persoonlijke columns van Benali, achtergrondverhalen van redacteuren (onder wie Kenneth van Zijl), biografieën, fragmenten, foto’s, ‘deleted scenes’ en een aantal publicaties van de deelnemende schrijvers. De NTR is hiermee de eerste Nederlandse omroep die een programma, behalve op de website, aanvult met een magazine voor de iPad.

Crossmediaal aanbod
Eindredacteur Oscar van der Kroon daarover: ‘Met het magazine maken we als omroep een stap in het crossmediaal aanbieden van onze programma’s. De informatie op de app is exclusief. Met het magazine gaan we verder waar het programma is gebleven en andersom. Zo hopen we het programma, waar de schrijvers, hun werk en erg persoonlijke verhalen centraal staan, nóg meer diepte te geven.’

Tekst: Jef van Gool / Literatuurplein (op basis van een persbericht van de NTR)

Delen
Koppelingen