Grunberg, Verhelst en Münstermann genomineerd voor de Inktaap

Gepubliceerd: 12-06-2007

Zoals de laatste jaren gebruikelijk zijn ook voor de zevende editie van De Inktaap, de literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied, drie boeken genomineerd. In principe zijn dat de winnende boeken van de drie grote commerciële prijzen: de AKO-Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs en de Gouden Uil. Nu die beide laatste zijn gewonnen door hetzelfde boek (Tirza van Arnon Grunberg) is ook De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst (foto), bekroond met de Prijs van de lezer van de Gouden Uil, genomineerd. De derde genomineerde titel is het met de AKO Prijs bekroonde De bekoring van Hans Münstermann.

Meer dan tweeduizend scholieren bepalen welk van de genomineerde boeken de inktaap krijgt. Daarvoor stellen meer dan honderd Vlaamse, Nederlandse en Surinaamse scholen voor secundair onderwijs, tweede fase, havo/vwo en kweekscholen elk een schooljury samen. De jonge juryleden, tussen 16 en 18 jaar oud, krijgen van oktober 2007 tot februari 2008 de tijd om de boeken te lezen en te beoordelen. Via de website van de Inktaap kunnen zij met medejuryleden uit Nederland, Vlaanderen en Suriname discussiëren over de nominaties.

Op 3 maart 2008 wordt de Inktaap uitgereikt tijdens een feestelijke slotdag in deSingel te Antwerpen. De deelnemende scholieren kunnen daar de auteurs van de genomineerde boeken ontmoeten en de prijs aan het einde van de dag uitreiken aan de schrijver van het winnende boek.

Bron: persbericht Bulkboek