Kees van Beijnum vanmiddag op Schrijvers live

Gepubliceerd: 16-11-2009

Leerlingen op een bijzondere manier stimuleren om te lezen en innovatief met lezen en literatuur om te gaan. Dat is de opzet van het project Schrijvers live van de OBA, de Openbare Bibliotheek Amsterdam, en het BOA, het Breedbandnetwerk Onderwijs Amsterdam. Schoolklassen van de bovenbouw van HAVO/VWO worden uitgenodigd in de OBA in gesprek te gaan met de schrijver van een boek van de literatuurlijst. Khalid Boudou, auteur van onder meer Het schnitzelparadijs, leidt het gesprek.

Via livestream zijn deze ontmoetingen door leerlingen van andere scholen te volgen. Zij hebben bovendien de mogelijkheid om via e-mail, chat of skype live te reageren. Khalid Boudou verwerkt die reacties in het programma zelf. De uitzendingen blijven ook later ter beschikking. Zo is het gesprek van Abdelkader Benali met leerlingen van het Amsterdams Lyceum over zijn debuutroman Bruiloft aan zee, het eerste in de reeks, onder meer nog te zien op de pagina over het boek hier op Literatuurplein.

Vanmiddag is de tweede uitzending. Dit keer gaat het om De oesters van Nam Kee en is dus Kees van Beijnum (foto: Klaas Koppe) te gast. De uitzending, met leerlingen van het Carthesius Lyceum, is tussen 13.30 en 14.30 uur live te volgen via de livestream vanuit de OBA die op de homepage van Literatuurplein en op de pagina over het boek op Literatuurplein is te vinden. Meer over De oesters van Nam Kee is te lezen in LiTTerair van vandaag.

Tekst en copyright: Jef van Gool / Literatuurplein