Remco Campert onwel op feest voor zijn 75ste verjaardag

Gepubliceerd: 14-09-2004

‘Een zacht buitje, jazzmuziek, en een vingerknippende Jan Wolkers die vooraan zijn plaats zocht: dit kon alleen nog maar een passend eerbetoon worden aan de man die in 1953 schreef: “Ik ben dichter / bij de waarheid in december / dan in juli”.’

Dat schrijft Arjan Peters in de Volkskrant over het feest dat De Bezige Bij gisteren in de Kleine Komedie in Amsterdam Remco Campert aanbood ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag (op 28 juli). Veel collega’s brachten een hommage, de nooit eerder uitgezonden aflevering in de serie Literaire ontmoetingen van Hans Keller werd vertoond en de feesteling zelf sloot af met zijn column ‘Tot zoens’.

Kort daarna, toen hij op het punt stond om te vertrekken, werd hij echter onwel en met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Hij werd er ter observatie opgenomen. ‘Inmiddels gaat het al wat beter met hem,’ aldus een woordvoerster van De Bezige Bij. De artsen onderzoeken wat er precies aan de hand is. In de loop van de middag heeft hij het ziekenhuis weer verlaten.

Zie ook: Literaire ontmoeting met Remco Campert voor het eerst na veertig jaar te zien