Tentoonstelling 80 jaar Yvonne Keuls in Letterkundig Museum

Gepubliceerd: 14-12-2011

Ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Yvonne Keuls wijdt het Letterkundig Museum een kleine tentoonstelling aan deze bijzondere en succesvolle schrijfster. De tentoonstelling wordt morgen, 15 december, geopend tijdens een feestelijke bijeenkomst. Ambo|Anthos presenteert dan tevens het Schrijversprentenboek Gedragen op de wind, over het leven en werk van Keuls.

Eerbetoon
Het Letterkundig Museum geeft in de tentoonstelling 80 jaar Yvonne Keuls aan de hand van jeugdfoto’s, portretten en kiekjes uit het privé-archief van Keuls en door middel van handschriften, knipsels en persoonlijke documenten in kort bestek inzicht in haar leven en werk. Bijzonder zijn de vele tv-scenario’s die ze maakte van bekende werken van collega-schrijvers, waaronder Boeken der kleine zielen van Louis Couperus en De koperen tuin van S. Vestdijk. Keuls’ allereerste publicatie, nog onder haar meisjesnaam Bamberg, completeert dit eerbetoon.

Kortlopend
Deze expositie valt in de reeks kortlopende tentoonstellingen die het Letterkundig Museum wijdt aan evenementen in de literaire wereld. De looptijd van deze exposities is afhankelijk van de actualiteit.

Bron: persbericht Letterkundig Museum