Zin in Zomer 2019

Gepubliceerd: 05-08-2019

Aanstaande zondag, 11 augustus, gaat in België de tiende editie van Zin in Zomer van start. Het festival is verdeeld over drie zondagen en drie plaatsen, met drie thema's.

Zondag 11 augustus - Poëzie in Sint-Truiden
Dompel je in Sint-Truiden onder in de wondere wereld van de poëzie. Ontdek de stad met Lotte Dodion, fiets een rondje op onze Poëziefiets of geniet van “Zot Polleke” en Wilderman. Misschien typt Jee Kast op zijn #nualzerevingers typemachine wel een poëtisch portretje voor jou?
Abdijsite - vanaf 10.30 uur.

Zondag 18 augustus - Literatuur in Genk
Een heerlijke literaire dag vol rare vogels, letterlijk en figuurlijk. Kom met de hele familie genieten van een matineevoorstelling van de winnaar van de Louis Paul Boonprijs, flamencomuziek en -dans, wandelingen, performances en workshops voor jong en oud. Genkenaar en wereldburger Stefan Brijs reist speciaal uit Andalusië af om er samen met jullie een zinderende zomerdag van te maken. Ontdek de talloze activiteiten in het teken van zijn oeuvre.
Thor Central - vanaf 13.30 uur.

Zondag 25 augustus - Illustratie in Hasselt
Je houdt van boeken, maar nog meer van de bijhorende illustraties? In Hasselt kan je met de familie naar Villa Verbeelding en De Nieuwe Zaal voor een programma dat draait rond illustratie. Doe inspiratie op tijdens de vele workshops en lezingen, steek zelf de handen uit de mouwen en geniet van een voorstelling met topillustratoren Carll Cneut en Rébecca Dautremer. We sluiten de dag af met Erwin Mortier die in primeur een voorsmaakje geeft van zijn nieuwe roman De onbevlekte, de opvolger van Marcel.
Villa Verbeelding en De Nieuwe Zaal - vanaf 10.30 uur en 13.30 uur.

Met o.a. Stefan Brijs, Sassafras De Bruyn, Rébecca Dautremer, Lotte Dodion, Peter Holvoet-Hanssen, Oek de Jong, Erwin Mortier en Erik van Os.

Meer informatie: Zin in Zomer.