Ingrid Hoogervorst
E-mail adres:
Beschrijving instelling:
Ingrid Hoogervorst studeerde Nederlands en Cultuurfilosofie, was twaalf jaar docent aan het Gemeentelijk Gymnasium te Hilversum en begon in 1991 met het schrijven van literaire kritieken, eerst voor De Limburger, daarna voor De Telegraaf. Voor die krant interviewde ze alle belangrijke Nederlandse auteurs. Haar interviews voor het literaire tijdschrift Bzzletin werden in 2000 gebundeld onder de titel Vreemdeling in eigen landschap, over de schrijver als buitenstaander.

In 2003 debuteerde ze met de roman Woede (ISBN 9023410696), twee jaar later volgde Spiegels (ISBN 9023416929). Haar derde roman, Polsslag, zal in het voorjaar van 2008 uitkomen.

Hoogervorst schrijft literaire essays voor Trouw, Letter & Geest, publiceert in diverse literaire tijdschriften, zit in literaire jury’s, verzorgt regelmatig lezingen en verleent haar medewerking aan literaire debatten.

Andere publicaties
‘Mairie in de Morvan’. In: Reisgenoten : de beste Nederlandse en Vlaamse reisverhalen van 2003 ; bijeengebracht door Rudi Wester. Contact, 2004.
‘Een rijke zomer’. In: Ik was een kind : literaire jeugdherinneringen ; verzameld en ingeleid door Kristien Hemmerechts. Prometheus, 2005.
Type instelling:
Organisator literaire cursus
Delen
Koppelingen